עכשיו זה הזמן להפנים שאתם כבר בליגה של הגדולים, אז קודם כל קצת רקע
דבר ראשון לפני שמתחילים.. חבר'ה שאפו! סיימתם תואר ראשון ועכשיו הגעתם לשני.. כבר מעורר השראה.
חשוב להפנים שלכתוב סמינריון לתואר שני זה לא אותו דבר כמו לתואר ראשון, אנחנו כאן , בכדי לשים את האצבע על ההבדלים ולהבין לעומק את כל הפרטים.
חשוב לזכור שמבחינת מהות העבודה, זו פאזה אחרת, ציפיות יותר גבוהות, הרמה עולה ומכאן גם דרישות הכתיבה עולות.
בל נשכח שכאן מדובר בתואר מוסמך, כלומר דירוג אקדמי גבוה ומשמעותי יותר, כמובן גם סיכויים גבוהים יותר בעולם העבודה, הבא לידי ביטוי גם בשכר.. הרי אין ספק שמי שהשקיע את מירב זמנו וכספו בלימודים מתקדמים, ראוי לקבל תשואות גבוהות.
חשוב לזכור שלציוני התואר הראשון , יש פקטור משמעותי על הזכאות ללימודי תואר שני.
אם חשקה נפשכם להיזכר בהתחלה, לחצו כאן לקריאה מעמיקה עבודה אקדמית לתואר ראשון.
סמינריון לתואר שני: דגשים רבותיי, דגשים לתהליך
לפני שנתחיל בביצוע של כתיבת סמינריון, חשוב להיות מודעים לדרישות של המוסד האקדמי.
לכל מוסד יש את הנושאים החשובים לו, אליהם יש להיצמד!
- הדגש הראשון הוא השקעת מאמצים רבים בבחירת נושא הכתיבה, חשוב שתבחרו נושא שמדבר אליכם, שמעניין אתכם ושיגרום להם לרצות לעשות את העבודה ולא להרגיש שזה נטל עליכם.
- הדגש השני הוא היצמדות לנושא שיש עליו מספיק מאגרי מידע אקדמיים ומהימנים ושיהיה לכם מספיק חומר קריאה לעבוד איתו, חשוב לציין שישנן עבודות הדורשות ניתוחים סטטיסטיים. לקריאה מורחבת בנושא אתם יכולים להיכנס למחקר סטטיסטי בעבודת סמינריון.
- דגש שלישי, השקעה, חבר'ה לא סתם בחרתם להמשיך לתואר שני, אם אתם כבר כאן, שימו את הדם והלב שלכם בעבודה, השקיעו את מירב מרצכם בכתיבה , אל תחפפו איפה שאפשר.
הרי בסופו של דבר , זה השם והמוניטין שלכם!
נהלים שיש להקפיד עליהם בכתיבת סמינריון לתואר שני
נהלים שיש להקפיד עליהם בכתיבת סמינריון לתואר שני.
היות וכאן מדובר בתואר השני, אורך העבודה יהיה ארוך יותר מאורך הסמינריון לתואר הראשון, תידרש מכם כמות גדולה יותר של מקורות מידע אקדמיים ותצטרכו להרחיב את הכתיבה בצורה עמוקה יותר מכל מקור מידע שתשתמשו בו.
נוהל נוסף חשוב ביותר , הוא וידוא התאמת שאלת המחקר שנבחרה לנושא העבודה שלכם, עושים זאת באמצעות החלטה לגבי שיטת המחקר, כמותית או איכותנית ולאחר מכן מתאימים את השאלה.
נקודה נוספת היא היכולת להציג את נושא העבודה שלכם מול קהל, ובפרט מול המרצה שלבטח ישאל שאלות ממוקדות ויבדוק שאתם אכן מבינים מה עשיתם.
במסגרת התואר השני אתם נדרשים להכנת רפרט, שזה בעצם רעיון המבוסס על חומר אקדמי, נחשב לכלי אפקטיבי שאפשר להשתמש בו להציג נושאים שונים, למשל: מחקרים, תיאוריות, תהליכים, חידושים וסוגיות קיימות.
גם כאן חשוב מאוד להקפיד על רמה גבוהה!
מספר טיפים, בכל הקשור לכתיבת עבודה סמינריונית
- קחו אוויר – כאן מדובר בשלב סופר חשוב ומשמעותי שיקבע את הציון הסופי של התואר ויכמת את כל ההשקעה שלכם, אז חשוב להיות מוכנים.
- תבנו לו"ז – קודם כל תדעו מתי עושים כל שלב, מה בא קודם בחשיבות , ככה תוציאו מעצמכם את הטוב ביותר ולא תכנסו ללחץ לפני כל שלב.
- אל תדחו – אם כבר ישבתם על לו"ז לכתיבה, היצמדו אליו ואל תגידו משפטים בסגנון "יש עוד זמן" כי אז אתם עלולים לאבד את זה.
- איסוף מקורות המידע – מומלץ להתחיל בחלקים הקלים יותר, וכשהכל מוכן ומאורגן לפניכם, התחילו לעבוד.
והכי חשוב , זכרו, יש לכם גב!