כתיבת עבודות גמר לתואר שני

תוכן עניינים

עבודות גמר לתואר שני שונות מאוד מהמקבילות שלהן בתואר הראשון, מכיוון שהדרישות ורמת ההשקעה הן גדולות יותר. תואר שני אינו כמו תואר ראשון.

תואר שני פירושו סטודנט שסיים מסלול לימודים אקדמי מתקדם, הכולל בדרך כלל גם התנסות במחקר. התואר השני נקרא כך מכיוון שהלה נחשב לשני בסדר הנפוץ של תארים אקדמיים שאדם מקבל במסגרות אקדמיות.

ברוב המקרים, תואר שני יילמד באוניברסיטאות. תואר שני יכול להילמד גם במכללות, אך במספר מצומצם של קורסים.

מן התואר השני אפשר להתקדם לתואר השלישי, שכבר מייצג את רוב המרצים באקדמיה: תואר ד"ר (דוקטור). על מנת לעלות לשלב זה, כותבים עבודת דוקטורט, שמבחינת ההיקף שלה מתעלה על כל עבודות הגמר בשני התארים.

בכל אופן, אם אתם סטודנטים שלומדים לתואר שני ורוצים לדעת הכול על העבודות – הגעתם למאמר הנכון, שנכתב במיוחד בשבילכם.

כתיבת עבודות גמר לתואר שני

כתיבת עבודות גמר לתואר שני – איך עושים זאת?

על מנת לדעת ולהבין כיצד כותבים עבודות גמר לתואר שני, ראשית יש לדעת, וגם להבין, כיצד כותבים באופן כללי עבודות גמר.

מדובר בעבודות, כשמן כן הן, שמבוצעות בסוף הסמסטר או בסוף שנת הלימודים, ומטרתן הינה לבחון הידע את שצברתם, ולראות כיצד תממשו אותו בעתיד.

בניגוד למטלות אחרות – יש להתייחס ברצינות יתרה לעבודות הללו, מכיוון שיש להם משקל מאוד משמעותי וחשוב על הציון הסופי שלכם, לצד המבחנים שתעברו בכל קורס שתלמדו השנה. ולכן, יש לשים לב לכל פרט בעת ביצוע המטלה הזאת.

קודם כל, יש לכתוב עבודה בפונט דויד גודל 12, יש לרווח את השורות לפחות לאחד וחצי (1.5) ויש לכתוב בפסקאות מסודרות של תוכן.

כמובן, אסור כמובן לשכוח שעדיין מדובר במטלה אקדמית, ולכן יש לכתוב אותה לפני הסטנדרטים הרגילים, שעיקרם: כתיבה רהוטה, ברורה לקריאה, ללא שגיאות כתיב, ובעיקר- כתיבה מדעית ואקדמית.

הקפדה על הכללים הללו הינה חיונית עד מאוד, מכיוון שעבודה לא מסודרת יכול לפגוע ישירות בציון שלכם, ולהרוס את כל המאמצים, הזמן, היזע והדמעות שנתתם כדי לבצע אותה על הצד הטוב ביותר – זכרו זאת באופן תמידי!

זכרו שעבודות אלו, בסופו של דבר, מביאות אתכם להיות מוסמכים. הכוונה שתהיו מומחים בתחום שלכם.

דוגמאות:

  • תואר שני בחינוך- M.Ed
  • תואר שני באמנות- M.A
  • תואר שני במנהל עסקים- M.B.A

בחלק הבא, נלמד על שאסור שתשכחו כאשר אתם ניגשים לבצע את העבודות.

חלק חשוב בעבודות שאסור לשכוח!

חלק חשוב בעבודות, שאסור שתשכחו, קשור לסקירה ספרותית. זהו החלק העיקרי של העבודה, ולתוכו יוצקים תוכן אקדמי מחקרי, שאותו אספתם לאחר מאמצים רבים ומהווה את הרקע התיאורטי של המחקר על אודות הנושא שבחרתם.

אתם אוספים את המקורות האקדמיים, ורצוי לוודא שהם עדכניים מן חמשת השנים האחרונות (למרות שלעתים, אין מניעה שתשתמשו במקורות אקדמיים ישנים יותר, במידה והם רלוונטיים ומכוונים לנושא שבחרתם לעבודת החקר שלכם).

חשוב מאוד שלא תעתיקו את המילים כמו תוכי (בין אם מדובר במאמר בעברית או בתרגום מאמר מאנגלית), אלא תכתבו אותם במילים שלכם, כדי לדבר בצורה תמציתית על רעיון מסוים מתוך ציטוט אקדמי. כל הציטוטים בנויים כך: (שם של כותב/ת מאמר, שנת ההוצאה שלו). למשל, כדוגמא סתמית: (אליהו, 2021).

חלק זה הוא ארוך מאוד, ולכן יש להשקיע בכתיבת התוכן שלו.

מידע נוסף ורלוונטי על כתיבת עבודות גמר לתואר שני

להרחבת ידע דרך מאמר שקשור לכתיבת תזה – לחצו כאן.

ואם אתם רוצים עוד מידע שקשור לתואר השני – אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר.

מאמרים נוספים

/ 5.

פנו אלינו למידע נוסף וייעוץ חינם
דילוג לתוכן