טעויות שכיחות בכתיבת עבודות סמינריון ואיך להימנע מהן

תוכן עניינים

עבודות סמינריון דורשות דם, יזע ודמעות. אלו עבודות שדורשות המון השקעה מהכותבים: מחשבה מעמיקה על נושא המחקר, כתיבה מדויקת של שאלת מחקר , חיפוש מתיש של מקורות ועיבודם, עריכה לשונית, עבודות תרגום, ולבסוף כתיבה תובענית.

כאשר מושקעים מאמצים כה רבים והעבודה נעשית כשורה התוצר הסופי הוא איכותי.  אולם ישנם המקרים שהתוצר דווקא איננו איכותי ואפילו לא ניתן להגיש אותו. ברוב המקרים סיטואציה זו נגרמת עקב טעויות בתהליך הכתיבה.

טעויות בעבודות סמינריון?

על מנת להבין מהן הטעויות שמתקיימות בכתיבת עבודות סמינריון קודם לכן יש להגדירן. בהגדרתן טעויות הן מצב בו תוצר פעולה שמתקיימת חורג התוצר שהיה אמור להתקבל. זאת אומרת שסיטואציה מסוימת הייתה צריכה להתקיים והיא לא התקיימה. בנוסף, טעויות יכולות להתרחש כמעט בכל תהליך ובכל תרחיש אפשרי, גם באקדמיה.

טעות בעבודות סמינריוניות!

אם טעות היא פעולה שחורגת מהמטרה המקורית שלה איך נעשות טעויות בעבודות? התשובה לשאלה הזו היא פשוטה. באקדמיה ישנה דרך מאוד מסוימת  לכתיבת עבודות  אקדמיות וכאשר נעשית חריגה מהאופן הנדרש  נעשית טעות.

הדרך המסוימת היא כתיבה מדעית וכתיבה זו מבוססת על חוקים שנקבעו במדע ובאקדמיה. כאשר מסמך נכתב, ובעיקר בכתיבת עבודה אקדמית, לא על סמך חוקים אלו או יישום לא נכון של חוקים אלו, מעשה זה נחשב לטעות ומכך העבודה נפסלת.

כיצד יש לכתוב עבודת סמינריון

לפני שנבין כיצד לא לכתוב עבודות סמינריון חשוב קודם כל שנבין את הדרך הנכונה. עבודה מדעית טובה נכתבת על סמך המאפיינים הבאים: הבנה של מטרת ושאלת מחקר בקריאת העבודה, מקורות ספרותיים שעונים מחד למטרת המחקר ומאידך מתאימים לדרישות המדע והאקדמיה. ולבסוף כתיבה טובה שניתן להבינה.

מכך, אם המאפיינים הללו הם מאפיינים של כתיבה טובה מהם המאפיינים של כתיבה לא טובה? בפשטות, כל מה שצוין מקודם צריך לא להתקיים. כלומר שלא תהיה מטרה ברורה למחקר ולעבודה, ששאלת המחקר לא תהיה ממוקדת.

בנוסף, שמקורות העבודה כלל לא יהיו מדעיים או בכלל קשורים למחקר עצמו. ולבסוף שרמת הכתיבה תהיה מסורבלת ושלא יהיה ניתן להבין כלל מה הכוונה של הכותב. כל אלו יחדיו ייחשבו לטעויות וכמובן יובילו לפסילה של העבודה.

לסיכום, כדי להימנע מטעיות בכתיבה בעבודות סמינריון חשוב לקחת את הזמן, לוודא שמבינים את דרישות העבודה וכתיבה מדעית בפרט. להתנסות כמובן כמה שיותר בכתיבה ולערוך כמה שיותר. בסופו של דבר לקרוא היטב את העבודה ולוודא שהכול כשורה.

מאמרים נוספים

/ 5.

פנו אלינו למידע נוסף וייעוץ חינם
דילוג לתוכן